På plats i Bangkok för Royal World Cup i thaiboxning

Här kan man vara.
Här kan man vara.

 

Ett dygn och några bakverk senare befinner jag mig tusen mil sydöst och blickar ut över Bangkok från den affärssvit som jag unnade mig själv ett par dagar i som start här i Thailand.

Flygresan med Thai Airways gick bra. Tänkte när jag satt på planet hur jag skulle beskriva det hela, och ja det var väl behagligt. Kändes som att sitta och glo på film i ett vardagsrum med trötta människor någonstans. Rumsrena passagerare, helt ok mat, serviceminded personal och när jag kollat klart på mina tre filmer och babblat lite med min stolsgranne Sandra så landade vi en tidig morgon på Suvarnabhumi Airport.

Väl på hotellet (www.bandarabangkok.com) hade jag redan i taxin bytt om till khakishorts, knästrumpor och tropikhatt. Med tydlig artikulering och stora armgester förklarade jag vem jag var och var noga med att ta en paus för att le mellan varje mening, som jag hört att de uppskattar här i orienten. De tittade på varandra och skrattade förläget, säkert i beundran över hur världsvant och attraktivt jag anammat deras kultur. Stärkt och stolt över denna framgångsrika första fraternisering med lokalinnevånarna struttade jag till mitt ståndskorrekta hotellrum och kunde börja smida planer.

Knattrandet på skrivmaskinen kommer avlösas med fotosessioner på nationalarenan. Thaiboxningslandslaget är visst i stort på plats. Imorgon stundar invigningsceremoni på kvällskulan och jag räknar kallt med att de ropar upp mig på scen för att sjunga min lov och väva in mig i en trolsk dans. Om inte är det nära hem till hotellet och det finns bärs i minibaren.

Kommer rapportera varje dag om Sveriges förehavanden och hoppas få in både bild och text att leverera här och till beställare. Nu mot poolen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *