Kampsportsveckan och Supremacy League 5 på Gotland

shaolin-2

 

(fler bilder från veckan här)

Min resa till Visby blev en lyckad helg proppfull med fotojobb och skrivande. Hälsade på min fastlandsskygge kompis Jocke som erbjöd logi och ställde upp med en tjänstebil över helgen (stort tack till David Andersson och Bilvalet På Gotland!)

Som kanske sista person i Sverige hade jag inte vart på Gotland tidigare, och i efterhand måste jag säga att det är ett väldans reko ställe. På något sätt känns det som en enda stor kokande folkfest, även när det inte är proppfullt med folk. Sköna människor, avslappnad stämning och jag körde nästan på en räv peppar peppar.

bilen2

 

Kampsportsveckan är en ny företeelse i Sverige placerad mellan Almedalsveckan och Stockholmsveckan, och har som ambition att kombinera olika aktiviteter inom kampsport och budo. På programmet fanns träningsläger, uppvisningar, prova-på för allmänheten och så finalen i form av kampsportstävlingen Supremacy League V där ett antal högkvalitativa matcher med K1-regler skulle betas av. Jag hade med mig fullpackad kameraväska plus gåspenna och täckte in det mesta som hände. Anlitad av såväl teamet bakom Supremacy League som Fighter Magazine knåpade jag ihop foton, reportage och intervjuer som jag känner mig nöjd med. Som lök på laxen har World Kickboxing Network (WKN) publicerat mina bilder och lagt som omslagsbild. Tack WKN. Som finnig tonåring växte jag upp med fightingfilmer som hypat Shaolinmunkar till någonting i klass med Jedi-riddare, så det var extra skoj att bevittna dem in action. Ödmjuka och trevliga personer med ett imponerande skillset!

Jobb leder till jobb, och efter helgen har jag redan två nya bröllop och porträttsessioner på gång. Hoppas sen dokumentera thaiboxnings-VM i Bangkok i Augusti, och kollar in fler events i både Sverige och utomlands. Nu går båten! Har du något event eller uppdrag du gärna ser mig göra?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *